- -
Her şeyden önce nargile kullanımı
öncesi ve sonrasında hijyen temizliğine önem vermek gerekir. Nargile
hazırlarken önce şişeyi suyla çalkalayın ve sonra şişenin 3/4’ünü su ile
doldurun. Daha sonra ser’i şişeye yerleştirin ve bu esnada ser borusunun suyun
içine 2-3 cm kadar girdiğinden emin olun.
Şişeye koyduğunuz.
- Daha önceden yıkanmış olan marpucu şişedeki yuvasına yerleştirin ve yuvanın kenarlarından hava almamasına özen gösterin. Nargile tepsisini sere yerleştirin.
- Hava akışını kontrol edin. Bunun
için bir parmağınızı serin boynundaki üst deliğe bastırıp kapatın. Sonra
marpuçtan hava çekmeye çalışın. Hava geliyorsa ve/veya suda hava kabarcığı oluşuyorsa
bağlantı yerlerindeki contaları kontrol edin. Buraları iyice sıktığınızda ya da
conta yerlerindeki bantları kalınlaştırdığınızda hava sızdırmazlığını sağlamış
olursunuz.
- Nargile tütününü lüleye
yerleştirin. Bu tütünün miktarı lülenin üst seviyesinden yukarı taşmamalı ve
üstüne gelecek olan kömür veya alüminyum folyo ile temas etmemelidir. Bu işlemi yaparken tütünü ne fazla bastırmalı
ne de çok seyrek koymalısınız. Lülenin üzeri alüminyum folyo ile gergin şekilde
kapatıldıktan sonra bir kürdan yardımıyla folyonun yüzeyinde rastgele 15 kadar
delik açılarak bu işlem tamamlanır.
- Lüleyi serin üzerindeki yerine yerleştirin. Bir nargilenin kalitesi için tütün ne kadar önemliyse, kömür de en az bir o kadar önemlidir. Nargile kömürü seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kömürün doğal olmasıdır. Çabuk yanan, alev alan kömürler kullanışlı değildir. Nargile içiminde yaygın olarak bilinen kömür meşe kömürüdür. Kömür ocakta veya elektrikli közlükte yakılarak hazırlanır ve folyonun üzerine eşit aralıklarla 3 adet yerleştirilir.
- Nargile bu şekilde 5 dakika kadar bekletilir ve kömürün lüleyi ısıtarak tütünü yanmaya hazır hale getirmesi sağlanır. Artık nargileniz içilmeye hazırdır.
4 Temmuz 2018 Çarşamba
Nargile Nasıl Hazırlanır?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder